Hellende daken

Hellende daken

Op zoek naar een betrouwbare dakdekker voor het plaatsen van uw hellend dak? Nieuwbouw of renovatie? Dakwerken Verschaeve Michael uit Torhout werkt enkel met kwalitatieve materialen en levert steeds topkwaliteit zodat u zorgeloos kunt genieten van uw nieuw dak en dat decennia lang!

Uitstraling

Het dak bepaalt het karakter en de uitstraling van uw woning. Zo zijn er op de markt diverse soorten, kleuren en formaten van dakpannen. We zoeken samen met u de meest geschikte dakpan die het best aansluit bij uw woning.

Specialiteit pannen

Rustieke dakpannen zoals oude boomse recuppannen of bourgondische tegelpannen.

Kunstleien

Licht en duurzaam alternatief vervaardigd uit milieuvriendelijk gerecycleerd composietmateriaal.

  • Types pannen Kleidakpannen, betonpannen, rustieke dakpannen, oude boomse recuppannen, bourgondische tegelpannen, …
  • Onderdak Weer- en winddichte onderdakfolie of geïsoleerde, winddichte en waterafstotende houtvezelplaten
  • Duurzaamheid Kwalitatieve materialen – topkwaliteit – lange levensduur
  • Nieuwbouw & RenovatieDakwerken Verschaeve, uw betrouwbare & polyvalente dakwerker regio Torhout

Keuze pannen

Bij het kiezen van pannen komt er heel wat bij kijken. Zo hebt u de keuze uit verschillende formaten kleuren, vormen en materialen zoals kleidakpannen of betonpannen. Een kleidakpan is een natuurlijk product met een levensduur van tenminste 50 à 70 jaar omdat ze op een hoge temperatuur worden gebakken. Ze zijn weers- en vorstbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk door hun minder ruwe oppervlak waardoor vuil zich minder snel aan de pan hecht. De voordelen van betonpannen zijn: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, snel te plaatsen, perfect maat- en vormvast, grote keuze aan vormen en kleuren, kleine ecologische voetafdruk. Hun levensduur echter ligt een stuk lager dan bij kleidakpannen.
Onze specialiteit: rustieke dakpannen zoals oude boomse recuppannen of bourgondische tegelpannen.

Onderdak

Een goed onderdak is van cruciaal belang! Ook hier hebt u de keuze uit verschillende types. Een onderdakfolie zorgt voor een perfect weer- en winddicht dak, is dampdoorlatend en snel te plaatsen door zijn lage gewicht. Naast onderdakfolie bestaan er ook stijve onderdakplaten van b.v. het merk Celit of Gutex. Dit zijn geïsoleerde houtvezelplaten die winddicht, waterafstotend en ademend zijn. Door de tand-en-groef-verbinding hebben ze een perfecte waterafloop. door hun poriënrijke structuur zijn deze platen een uitstekend isolatiemateriaal. Ze vormen een ononderbroken isolatielaag over de constructie heen zodat de invloed van koudebruggen sterk wordt verminderd. De 22 mm dikke onderdakplaat wordt dikwijls als alternatief gebruikt voor isolatiemateriaal met een dikte van 30 tot 50 mm.